[국제교류처]|[Foreign Students] Notice about Insurance/[외국인 학생대상] 보험 공지
국민건강보험법 및 동법 시행규칙에 따라 2021년 3월부터 외국인 유학생도 다른 외국인과 마찬가지로 국민건강보험 지역가입자로 당연가입될 예정입니다.

보험료의 금액 및 세부사항은 국민건강보험공단 및 교육부에서 안내가 나오는 대로 추후 공지할 예정입니다.

※ 참고사항 : 사보험 추가 가입을 원하는 학생의 경우, 본인의 의사에 따라 원하는 사보험을 가입하시면 됩니다.

In accordance with the National Health Insurance Act and the Enforcement Rules of the same Act, foreign students will join as a member of the region's national health insurance as with other foreigners from March 2021.

The amount and details of the insurance premium will be notified later as soon as the National Health Insurance Corporation and the Ministry of Education inform us.

※ NOTE : For students who want to join to additional private insurance, they can join the private insurance if they wish.